NAJAVA SVEČANOG PROGRAMA I PRVOG NATJECANJA IZ KVIZA ZNANJA ZA GODIŠNJU NAGRADU NIKOLA TESLA-GENIJ ZA BUDUĆNOST 6.3.2020. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

NAJAVA SVEČANOG PROGRAMA I PRVOG NATJECANJA IZ KVIZA ZNANJA ZA GODIŠNJU NAGRADU NIKOLA TESLA-GENIJ ZA BUDUĆNOST 6.3.2020.

Objavio Dragica u Događanja · 27/2/2020 08:43:00
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu će u petak, 6. ožujka 2020. po jedanaesti put postati domaćinom Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost. Program otvorenja natjecanja će početi u 17 sati.

Kviz je namijenjen za učenike osnovnih i srednjih škola te studente. Okupljene će prilikom otvorenja natjecanja pozdraviti prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Tin Mladina, nominirani kandidat u 2019. godini; dr. sc. Marijana Borić, Odsjek za povijest prirodnih i matematičkih znanosti, HAZU; Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske; te predstavnik Grada Zagreba.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program će upotpuniti glazbene izvedbe učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Nakon prigodnog otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 6. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2020. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni