Održan svečani program i natjecanje iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održan svečani program i natjecanje iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Objavio Dragica u Događanja · 10/3/2022 09:38:00
Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je u srijedu, 9.ožujka 2022. po trinaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

U svečanom programu otvaranja učenike i studente, te profesore i partnere Udruge pozdravili su izv.prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Don Markušić, potpredsjednik Transparency International Croatia; Hrvoje Prtenjak, pobjednik Kviza znanja u 2021. godini; prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT); prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske; te izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Ivan Ivanković.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Balokovića.
Nakon prigodnog otvaranja, prijavljeni kandidati su krenuli s rješavanjem testova, a prisutni gosti imali su priliku družiti se na organiziranom domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2022. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

Snimak programa možete vidjeti na Videu FB stranice Udruge Nikola Tesla-genij za budućnostNatrag na sadržaj | Natrag na glavni meni