10. srpnja Dan Nikole Tesle - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

10. srpnja Dan Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 4/7/2014 10:48:00
Hrvatski sabor, u petak 4. travnja ove godine izglasao je 10. srpnja Danom Nikole Tesle i ujedno danom znanosti, tehnologije i inovacija u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog odluke o proglašenju Nacionalnog dana Nikole Tesle, Hrvatskom su saboru uputili zastupnici Mirela Holy, Davor Bernardić i Damir Kajin uz podršku zastupnika Zdravka Ronka na inicijativu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost, koja je s ovom inicijativom u javnost izašla prije dvije godine prilikom obilježavanja Teslina rođendana Tesla & friends.

„Smatramo da je osobito važno da se predstavimo kao zemlja znanja i inovacija te domovina jednog od najvećih izumitelja u povijesti, genija rođenog u Hrvatskoj, srpskog porijekla i
svjetskog djelovanja, Nikole Tesle. Iz tog smo razloga i pokrenuli ovu inicijativu i dvije godine radili na njenoj realizaciji“ kaže predsjednica te Udruge Dragica Mihajlović koja je zajedno s članom udruge Donom Markušićem prisustvovala saborskoj raspravi. „O Teslinom porijeklu vrlo se malo zna, želja naše udruge bila to promijeniti, ali i ustanoviti dan u godini kada ćemo u spomen na Teslu slaviti naše genijalce, znanstvenike i inovatore“.

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost istovremeno s ovom, pokrenula je i inicijativu za proglašenjem 10. srpnja Međunarodnim danom znanosti i izumiteljstva.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni