Nominacije za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Nominacije za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“

Objavio Dragica u Događanja · 21/3/2017 08:23:00
Nominacije za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“
Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“ ocijenio je 18. ožujka prijave pristigle na natječaj za godišnju nagradu.
U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su projekti „Uređaj za visokofrekvencijsko zagrijavanje metala“ Ivana Kožara, „Solarne makete vodenica i vjetrenjača“ Filipa Lalića i „Kosilica na daljinsko upravljanje“ Zlatka Dražića.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja koja se odnosi na zaštitu okoliša, korištenje obnovljivih izvora energije i projekata usmjerenih poticanju kreativnosti i inovativnosti nominirani su projekti „Beskontaktna regulacija protoka i temperature sanitarne vode“ Dominika Gečevića, „Sustav za kontrolu putnika u izvanrednom prijevozu“ Marka Miroslava Bače i „Pametna klupa“ Ivana Mrvoša.

Finalisti Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli
Stručni ocjenjivački sud ocijenio je i radove učenika i studenata koji su 9. travnja pristupili Kvizu znanja iz fizike i općem znanju o Nikoli Tesli. Finalisti Kviza u skupini osnovnih škola su Lana Kostelac, Jan Pršle i Tomislav Matanović, učenici Osnovne škole Dragutina Domjanića iz Zagreba. Finalisti kviza u skupini srednjoškolaca su Ivan Pražetina, Tin Kukulj i Tin Mladina, učenici I. tehničke škole Tesla, dok su u skupini studenata najuspješniji bili Matilda Prekpaljaj s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Nives Knezović s Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) i Luka Milanović s Fakulteta za cestovni promet u Zagrebu.

Finale Kviza 4. travnja, svečana dodjela nagrada 10. srpnja
Podsjetimo, ove je godine na Kvizu sudjelovalo više od stotinu učenika i studenata uglavnom s područja grada Zagreba. Devetero finalista pristupit će i finalnom testiranju 4. travnja ove godine u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, nakon čega će troje najuspješnijih biti nominirano i za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2017.“. Ona će ove godine već tradicionalno biti dodijeljena prigodom trodnevnog obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Svečana dodjela nagrada održat će se 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni