Održana radionica Tesla i ja: Dizajn inicijala Ni T, 3D „T-shirt“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana radionica Tesla i ja: Dizajn inicijala Ni T, 3D „T-shirt“

Objavio Dragica u Događanja · 17/4/2018 08:13:00
U okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ koje organizira Udruga Nikola Tesla-Genij za budućnost u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske, u ponedjeljak 9. travnja 2018. u Zagrebu je održana interaktivna radionica profesorice Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: Dizajn inicijala N i T, 3D „T-shirt“.
U uvodnom predavanju profesorica je upoznala sudionike s radom i djelom Nikole Tesle kako bi kod učenika potaknula kreativnost u izradi likovnih radova s inicijalima ovog renomiranog znanstvenika i izumitelja.
Učenici su svoje dojmove, na iznimno kreativan i inovativan način prenijeli na radove koje su po završetku zalijepili na modele majica.
Na radionici je sudjelovalo 20-ak djece uzrasta od 7 do 15 godina - učenika nekoliko zagrebačkih osnovnih škola.
Mirjana Tomašević Dančević profesorica je likovne kulture, povijesti i umjetnosti i engleskog jezika, predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti i dobitnica više nagrada među kojima i nagrade El Bassiouny InSEA Award 2016. godine.
Organizatorima radionice, Udruzi inovatora Hrvatske i Udruzi Nikola Tesla – Genij za budućnost, cilj je bio na kreativan način upoznati učenike s Teslinim životom i izumima i potaknuti ih na vlastito kreativno i inovativno stvaralaštvo. Likovni radovi nastali na radionici mogu se pogledati u galeriji.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni