ODRŽAN PRVI KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI U SKLOPU 12. NATJEČAJA ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

ODRŽAN PRVI KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI U SKLOPU 12. NATJEČAJA ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST“

Objavio Dragica u Događanja · 9/3/2021 11:23:00
ODRŽAN PRVI KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI U SKLOPU 12. NATJEČAJA ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST“

U ponedjeljak 8. ožujka 2021. s početkom u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je svečano otvorenje dvanaestog po redu Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla - Genij za budućnost.

U prigodnom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te Sven Lončar, viši stručni suradnik s Odjela za tehničku kulturu (Gradski ured za obrazovanje) kao predstavnik zamjenice gradonačelnika, dr. sc. Jelene Vukičević Pavičić, koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. Voditeljica Paula Guzić predstavila je rad Udruge u protekloj 2020. godini.

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su upotpunile glazbene izvedbe učenica Glazbene škole Zlatka Balokovića: Nika Štritof na gitari i Lara Šimunović, također na gitari.

Nakon svečanog otvaranja, prijavljeni kandidati su pristupili prvom testiranju znanja, a prisutni gosti su se imali priliku družiti na domjenku organiziranom u skladu s epidemiološkim mjerama. Troje najboljih kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Kandidati s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2021. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

S obzirom na situaciju, program se odvio u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, te je stoga broj gostiju bio ograničen. Za sve zainteresirane smo program prenosili preko Facebook stranice Udruge također s početkom u 17 sati.
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni