Trodnevno obilježavanje 158. obljetnice rođenja Nikole Tesle - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Trodnevno obilježavanje 158. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 9/7/2014 10:47:00
Od 9. do 11. srpnja ove godine u Zagrebu će se održati trodnevno obilježavanje 158. obljetnice rođenja nacionalnog velikana i genija Nikole Tesle te prvo obilježavanje hrvatskog Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija, manifestacija Tesla & friends.

Ovogodišnja jubilarna, peta manifestacija Tesla & friends započet će 9. srpnja međunarodnom konferencijom „Tesla u Zagrebu“ na kojoj će o Teslinoj ostavštini govoriti poznati hrvatski i inozemni stručnjaci, a nastavit će se 10. srpnja s prigodnim programom i polaganjem cvijeća kod zagrebačkog spomenika Nikole Tesle i već tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu gdje će uzvanicima biti prikazan video „Djeca svijeta Tesli za rođendan“ koji je za ovogodišnje obilježavanje pripremilo predstavništvo UN-a i UNDP-
a u Hrvatskoj. Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će održano predavanje pod nazivom Nikola Tesla - izumitelj s pogledom u budućnost, a manifestacija će istog dana u večernjim satima završiti prigodnim rođendanskim program na Bundeku uz premijernu projekciju animiranog filma Tajni laboratorij Nikole Tesle, prikaz dokumentarnog filma Mehaničke figure – inspirirani Teslom te nastup Zagrebačkog plesnog ansambla i instrumentalnog ansambla Nimbus Dei.

I ovogodišnje obilježavanje obljetnice rođenja našeg nacionalnog velikana Nikole Tesle održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb. Organizator je i ove godine Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Program događanja preuzmite na ovom linku Tesla & friends 2014


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni