10/2022 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Uspješno je 25. listopada 2022. održana konferencija „MUDROST I ZNANOST INDIJE I ZAPADA OBJEDINJENA U TESLINIM DJELIMA“ kojoj je posebna tema bila „Vedski principi u Teslinom poimanju života“

Objavio Dragica u Događanja · 25/10/2022 08:36:00
Uspješno je 25. listopada 2022. održana konferencija „MUDROST I ZNANOST INDIJE I ZAPADA OBJEDINJENA U TESLINIM DJELIMA“ kojoj je posebna tema bila „Vedski principi u Teslinom poimanju života“ u prostoru HKD Napredak u Bogovićevoj ulici u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost zajedno, a partneri su bili Hrvatsko-indijsko društvo, Mindfulness inicijativa Hrvatska te Indijsko Veleposlanstvo.

Konferenciji su nazočili uz indijskog veleposlanika u Hrvatskoj, Njegovu Ekselenciju, Raj Kumar Srivastava, uvaženi znanstvenici te brojni prijatelji i štovatelji Nikole Tesle kako bi se ovim izlaganjima zajedno približili nepoznatom Tesli.

Temu o „Vedskoj znanosti i Tesli“ iznio je inženjer Jadranko Miklec, dugogodišnji proučavatelji praktikant joge, zatim je nas je kroz sljedeću temu „Majka Indija i Teslina civilizacija“ proveo prof.dr.sc. Davor Pavuna, fizičar i izumitelj. Posebno predavanje je pripremio Goran Marjanović, istraživač Teslinih izuma s naslovom „Suglasnost vedskih znanja i Teslinih tehnologija“. Potom je voditeljica Konferencije, mr.sc. Iva Mia Krušlin, predsjednica Mindfulness inicijative Hrvatska proširila spoznaje i razmatranja temom „Što je zajedničko dvojici lidera – Nikoli Tesli i Mahatma Gandhiju te kako su povezani s Vedama – najstarijim duhovnim spisima na svijetu?

Veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija, Raj Kumar Srivastava pozdravio je sve prisutne i zaokružio konferenciju izrazivši zadovoljstvo ovakvim inicijativama i povezivanjem povijesti dviju država koje su dijelile i borbu za neovisnost čiju 75. godišnjicu Indija slavi i obilježava ove godine na mnoge načine pa i u ovoj prigodi.
Uspješno održana predavanja u sklopu projekta „Teslina učionica“

Objavio Dragica u Događanja · 20/10/2022 14:22:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni