12/2017 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio Udrugu na božićnom domjenku

Objavio Dragica u Događanja · 8/12/2017 12:46:00
Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u petak, 8. prosinca organizirala je domjenak povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Na domjenku se okupilo desetak aktivnih članova Udruge. Domjenku se pridružio i počasni član Udruge, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Prije osam godina Udrugu je na inicijativu i poticaj današnje predsjednice osnovalo tek nekoliko ljudi inspiriranih radom i životom Nikole Tesle. Na koncu ove osme godine postojanja Udruga broji gotovo stotinu članova, počasnih članova i štovatelja lika i djela Nikole Tesle. Na domjenku je rečeno kako Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost i ovu 2017. godinu uspješnu privodi kraju jer je realizirala zacrtane ciljeve i projekte. Iza Udruge je osmi natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla - Genij za budućnost, na koji se iz godine u godinu prijavljuje sve veći broj kako mladih, učenika i studenta, tako i hrvatskih inovatora i inventivaca. Iza Udruge je i uspješno realizirano obilježavanje četvrtog Dana Nikole Tesle i 161. obljetnice njegova rođenja. Istaknuta su i, ove godine iznimno posjećena, predavanja koje Udruga organizira u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske, a ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti, prvenstveno kod djece i mladih.

Rad Udruge na promociji Nikole Tesle prepoznat je  i izvan Hrvatske, a dokaz tomu su nagrade Tesla Spirit uručene predsjednici Udruge Dragici Mihajlović i gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću u New Yorku u siječnju ove godine. Nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama dodjeljuje Znanstvena fondacija Tesla (The Tesla Science Foundation) koja je organizator prestižne konferencije u New Yorku.
Na domjenku je rečeno i kako je ovo godina u kojoj je možda više negoli ikada do sada u Hrvatskoj Nikola Tesla oživio, kroz razna izdanja i događanja poput nedavnog specijalnog izdanja Večernjeg lista, kroz turističke ture i usluge inspirirane Teslom  te sjajnom izložbom Nikola Tesla – Mind  from the future.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni